3d printing

3d printing is de techniek van het 3d printen. Deze techniek bestaat al enkele decennia maar was tot op heden niet erg winstgevend. Het werd dan ook voornamelijk gebruikt in de wetenschap en bij grote bedrijven die toch wel genoeg geld hebben om hier gebruik van te maken. Tegenwoordig is 3d printing niet meer weg te denken uit onze samenleving en het is goed mogelijk dat het in de toekomst de 2d printer helemaal vervangt. 3d printen is immers veel handiger omdat je geen blauwdrukken meer nodig hebt om handmatig iets in elkaar te zetten. Je scant je ontwerp in en laat de printer zijn gang gaan. Er zijn tegenwoordig diverse materialen waar je 3d printing op los kunt laten. Zo kan 3d printing worden toegepast op hout, nylon en diverse soorten plastics. Dat maakt het wel heel erg aanlokkelijk om 3d printing te gaan gebruiken en daar zal je dan ook zeker de vruchten van kunnen plukken. Als er bijvoorbeeld iets kapot gaat in je huis, dan zoek je de blauwdruk er van op via het internet en dan download je dat bestand. Vervolgens kies je voor 3d printing en je printer print het onderdeeltje uit met behulp van het door jou geselecteerde materiaal. Je hoeft er dus niet meer je huis voor uit en daarnaast hoef je het gehele product niet meer te vervangen maar kan je nu dit enkele onderdeeltje creëren dankzij het 3d printing. Vroeger belde je wellicht met de producent en dan moest je maar hopen dat het onderdeeltje te vervangen was. Hier ging dan ook vaak vele dagen overheen terwijl je nu met 3d printen dit onderdeel in een paar uren al klaar hebt liggen. Het scheelt je dus geld, tijd en moeite. Heb je nog meer argumenten nodig om over te stappen op het 3d printing?

3d printing heeft de toekomst

Je kunt er dus wel vanuit gaan dat 3d printing in de toekomst een grote rol gaat spelen in het leven van vrijwel elk huishouden. Gaat er iets kapot? Maak het opnieuw dankzij 3d printen. Koop er bijvoorbeeld een 3d scanner bij. Dankzij de lasertechniek van tegenwoordig kan een dergelijke scanner het product dat je graag wilt dupliceren inscannen. De juiste kleur, het goede formaat, werkelijk waar alle eigenschappen kunnen worden overgenomen en verwerkt in een gecompliceerd computermodel. Vervolgens ga je dit uitprinten met je eigen 3d printer en zo heb je iets gekloond. Dit kan je doen als je een schroefje nodig hebt maar hetzelfde principe gaat op voor gebouwen, auto’s of bruggen. Niets is te gek dus stap ook snel over op 3d printen. Op onze website, llowlab.nl vind je informatie over de werking van 3d printing en 3d scanning. Dit zal je leven gegarandeerd veranderen. Het kost misschien nog wat veel, maar als je het geld hier voor apart hebt liggen, dan is de kans groot dat je deze investering er in no time al weer uithebt. Dat komt omdat je veel minder vaak de deur uit hoeft om iets te kopen. Je kunt producten immers zelf vervangen dankzij 3d printing. Zo kan je enorm bezuinigen op onkosten. Voor particulieren is 3d printing dan ook een mooie uitkomst laat staan voor bedrijven. Zij plukken hier al geruime tijd de vruchten van en het moge duidelijk zijn dat het bij veel segmenten van de markt een welkome aanvulling is op hun machinerie. Ook op scholen en universiteiten wordt veel gebruik gemaakt van 3d printing en in ziekenhuizen is het al geruime tijd de normaalste zaak van de wereld. In de zorg kan men prothese en andere lichaamsdelen nabootsen. Dat is zowel handig voor patiënten die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken als voor studenten die op deze manier een driedimensionale les in anatomie kunnen gaan volgen. De mogelijkheden van 3d printing zijn kortom eindeloos en we hopen dan ook van harte dat je er nu aan denkt om eens contact met ons op te nemen. Als je voor 3d printing kiest, dan ben je waarschijnlijk een grote stap voor op je concurrenten.

Meer weten? Kijk dan snel eens op llowlab.nl

Want daar vind je alle informatie die je nodig hebt om een goede keuze te maken. Zo zijn er drie verschillende scanners beschikbaar en op het gebied van 3d printen hebben we een ruim assortiment. Van instapmodellen tot printers voor echte experts. Zo vindt je hier altijd iets dat je hartje begeert, bij jouw budget past en waar je goed mee om zult kunnen gaan. Ons bedrijf schrijft veel over 3d printing en daarom kan het zeker geen kwaad om regelmatig een kijkje te nemen. Wij houden je op de hoogte van het reilen en zeilen op het gebied van 3d printing in Nederland. Daarom vind je altijd de laatste modellen terug met uitgebreide beschrijvingen en mooie gedetailleerde foto’s. Wij maken zelf ook 3d printers en scanners en die zal je dan ook in een handomdraai terug kunnen vinden op de website. Wil je graag met ons in contact komen? Schroom dan niet langer maar stel hier je vragen aan ons. Je vindt het contactformulier onder het kopje “contact” en daar mag je ons alles vragen zoals onderstaande.