Alles wat je moet weten over een vogelhuisje

Bijna iedereen heeft wel een vogelhuisje in de tuin of op het balkon. Je hebt ze in allerlei soorten en maten, kleuren en vormen. Het is een leuke decoratie om in de tuin te hebben en natuurlijk goed voor de vogels. Waarom vogelhuisjes zo goed zijn voor vogeltjes? Dat leggen we je graag uit! Bij tuinartikelen kun je kiezen uit heel veel leuke nestkastjes. Dus voor iedereen is wel een vogelhuisje te vinden.

Waarom een vogelhuisje belangrijk is

Een vogelhuisje is bedoeld om vogeltjes te laten nestelen. In vele tuinen hangt dus wel een nestkastje om de vogeltjes te helpen. Hier kunnen de vogeltjes schuilen tegen roofvogels maar ook tegen slechte weersomstandigheden. Vooral in de winterperiode en het aanbreken van de vorstperiode is het belangrijk om een nestkast op te hangen. Eigenlijk kan een vogelhuisje dus het hele jaar door. In het voorjaar voor het nestelen en in de winter voor bescherming. Vergeet niet om in de winter de vogeltjes ook bij te voeren. Vogeltjes verliezen met kou namelijk veel lichaamsvet. Je kunt al heel gemakkelijk een vetbol of mezenbol aan of in het vogelhuisje hangen. Zo weet je zeker dat de vogels van voedsel zijn voorzien in de koude wintermaanden.

De beste plek om een nestkastje op te hangen

Als je een nestkastje gaat ophangen dan is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden, namelijk:

  • Hang het nestkastje uit de wind, de regen en de zon
  • Hang het nestkastje op een rustige plek
  • Hang het nestkastje bij beschutting, bijvoorbeeld beplanting
  • Hang het nestkastje op een hoogte van ca. 1,5 tot 2 meter
  • Hang niet heel veel nestkasten naast elkaar

Als je met bovenstaande punten rekening houdt dan is de kans groot dat een vogeltje gebruik maakt van het nestkastje.

Allerlei soorten nestkasten

Er zijn allerlei soorten nestkasten. Bekende merken als GardenLife, Emsa, Bee Friends, Wildlife World en Dobar zitten in het assortiment van tuinartikelen. De vogelhuisjes zijn verschillend qua uiterlijk. Ga bijvoorbeeld voor een traditioneel rechthoekig huisje van hout. Wil je iets meer design? Ga dan voor voor het porseleinen vogelhuisje in de vorm van een ei. Dit huisje is verkrijgbaar in een aantal hippe kleuren en is van het merk Bee Friends.

Nestkast met wifi camera

Druk geweest met de nestkasten ophangen? Dan is het wel zo leuk dat je weet of er ook daadwerkelijk vogeltjes in zitten. Daar is wat handigs op bedacht. De nestkast met wifi camera. Zo kun je de hele dag door via de telefoon of iPad je vogelhuisje bekijken met een camera. Volg het vogeltje op de voet en zie of bijvoorbeeld al eitjes in het nestje zitten. De nestkasten zijn verkrijgbaar in verschillende designs waarbij een camera zit. Heb je al wel een eigen vogelhuisje in de tuin, maar wil je deze graag voorzien van een camera? Ook bij tuinartikelen.nl kun je een losse wifi camera kopen. Deze camera is geschikt voor Android en Apple. De camera schakelt in de nacht over naar infrarood zodat je zelfs ‘s nachts kunt genieten van de vogeltjes. Vogelhuisjes zijn dus een sfeervolle toevoeging aan je tuin of balkon en trekt leuke vogeltjes aan. Met de laatste technieken kun je dus zelfs de vogels volgen.