Auto verkopen

Een personenauto is een voertuig waarmee je je gemakkelijk kunt verplaatsen, bijvoorbeeld van huis naar je werk. Miljoenen Nederlanders stappen iedere ochtend in de auto om zich in het drukke verkeer te mengen en bijna ieder gezin is tegenwoordig in zekere zin wel afhankelijk van een auto. De kinderen moeten naar school en sport worden gebracht, er moeten boodschappen gedaan worden en het woon-werkverkeer is natuurlijk belangrijk. Er zijn andere mogelijkheden om dit vervoer te regelen, maar de auto is verreweg het snelste en gemakkelijkste in de meeste gevallen. Zelf een auto kopen was echter niet altijd mogelijk: vroeger was dit alleen weggelegd voor de allerrijksten. Toen het produceren van personenauto’s echter gemakkelijker en goedkoper werd, kon het grote publiek zich ook een voertuig veroorloven en kwamen hele nieuwe fenomenen op. Zo ontstond in de jaren het bermtoerisme: men ging in de weekenden een stukje rijden met de auto en koos een plekje in de berm langs de weg voor een picknick. De auto was niet alleen een praktisch vervoersmiddel, maar maakte ook leuke dagjes uit mogelijk. Tegenwoordig is het voor bijna iedereen mogelijk om een auto aan te schaffen. De handel in tweedehands auto’s is een markt op zich en een goede manier om voordelig aan een auto te komen. Als je je auto verkopen wilt, of je bent op zoek naar een nieuwe, kun je dit op verschillende manieren aanpakken. Je kunt bijvoorbeeld je auto verkopen door hem aan de weg te parkeren en reclame te maken. Je auto verkopen kan bijvoorbeeld heel goed door informatie over de prijs en het voertuig zelf samen met contactinformatie op het raam te plakken. Zo bereik je veel mensen die toevallig voorbijkomen, maar dit is natuurlijk niet altijd even effectief. Er zijn gemakkelijkere manieren te bedenken als je je auto verkopen wilt.

Gemakkelijk je auto verkopen

Als je een auto verkopen gaat, moet je van tevoren een aantal dingen regelen. Allereerst is het belangrijk dat je alle informatie over je auto tot je beschikking hebt. Als je een auto verkopen gaat, moet je namelijk heel wat informatie duidelijk vermelden, anders wil niemand het ding kopen. Allereerst is er de kilometerstand, die weergeeft hoeveel kilometers de auto al heeft gereden. Dit geeft weer hoeveel het voertuig is gebruikt in het verleden. Daarnaast is het bouwjaar en model van belang. Alleen ‘Volkswagen’ is niet genoeg informatie: het model (bijvoorbeeld Golf) moet ook worden vermeld. Daarnaast is het ook belangrijk, als je je auto verkopen wilt, dat je belangrijke overige informatie erbij vertelt. De exacte uitvoering kan handig zijn en ook hoe zwaar de motor is, kan belangrijk zijn om te weten. Extra opties doen het altijd goed, zoals airco, stoelverwarming en centrale deurvergrendeling. Dit zijn opties die ervoor kunnen zorgen dat je meer geld voor je auto krijgt. Als je alle informatie duidelijk op een rijtje hebt, moet je nog foto’s maken om potentiële kopers te laten zien hoe het voertuig er precies uitziet. Geef de auto daarom eerst een flinke wasbeurt en zorg ervoor dat er geen rommel in ligt. Een auto verkopen wordt alleen maar moeilijker als je er niet zelf voor zorgt dat het ding goed verkoopbaar is, en niemand wil een smerige auto van iemand anders kopen. Als je een auto verkopen gaat en deze is goed opgeruimd, laat dit ook merken dat je er zuinig mee omgegaan bent. Eventuele onderhoudsbeurten die je pas nog hebt laten doen en belangrijke onderdelen die recentelijk zijn vervangen, kun je er ook bij zetten. De distributieriem moet bijvoorbeeld bij een aantal gereden kilometers vervangen worden, en als je dit net hebt laten doen is het handig om dit erbij te zetten. Als je de auto verkoopklaar hebt gemaakt, moet je de auto verkopen en dit kan tegenwoordig gemakkelijk via het internet.

Online je auto aanbieden

Er zijn heel veel websites, waar je een auto verkopen en kopen kunt. Het internet wordt steeds meer gebruikt om producten, ook auto’s, op te kopen of verkopen en hier kun je gemakkelijk gebruik van maken. Het voordeel van het internet is dat je gemakkelijk kunt zoeken naar dat waar je naar op zoek bent. Potentiële kopers gaan bijvoorbeeld in een zoekmachine op zoek naar auto’s, en als verkoper kun je op zoek gaan naar een goede website door bijvoorbeeld ‘auto verkopen’ in te typen. Je komt dan al snel uit op de website www.gratisuwautoverkopen.nl. Hier kun je heel gemakkelijk je auto verkopen, zonder dat je zelf op zoek hoeft naar kopers. Het enige wat je hoeft te doen is je kenteken invullen, waarna je bij een formulier komt waar je nog wat extra informatie in moet vullen. Een aantal dingen, waar je wat extra informatie over moet geven, en je dus bij de hand moet houden:

  • kilometerstand
  • kleur
  • vermogen
  • verwachte prijs
  • speciale opties zoals lederen bekleding, airco of metallic lak
  • extra informatie over de staat van de auto

Vervolgens moet je nog wat persoonlijke informatie geven, zodat er contact met je kan worden opgenomen. Zodra je namelijk je auto hebt toegevoegd aan het systeem, wordt deze aangeboden aan de verschillende auto-inkopers. Je krijgt vervolgens binnen 24 uur een bod, waarover je zelf mag beslissen of je dit accepteert. Het gebruik van deze website is helemaal gratis en zo kun je dus op een gemakkelijke én voordelige manier je auto verkopen, zonder dat je hier zelf iets voor hoeft te doen.