Behangboom is het leukste behang voor een kinderkamer

Bent u bezig met het inrichten en behangen van de kamer van uw kind? Bij mijnkinderkamer.nl kunt u de aller leukste behangsoort vinden. Dit is namelijk de behangboom, behang met een enorme boom erop die u zelf kunt ontwerpen. Dit fleurt de kinderkamer ten eerste heel erg op. Maar het leukste hieraan is dat u de boom zelf kunt ontwerpen. Er zijn allemaal verschillende soorten bomen waar u uit komt kiezen, en u kunt zelfs de kleur van de blaadjes uitkiezen. Ook kunt u allemaal leuke extra’s bij de boom doen, zoals een vogelhuisje of een eekhoorntje die door de boom loopt.

Behangboom zelf samenstellen

Zelf het behang voor uw kind ontwerpen is natuurlijk een hele leuke manier om een eigen draai aan de kamer van uw kind te geven. De kamer krijgt zo een veel persoonlijkere uitstraling en u kunt het behang perfect afstellen op de rest van de kamer. U hoeft zo niet meer talloze winkels bij langs om het juiste behang te vinden, maar u kunt gewoon vanaf uw huiskamer het perfecte behang ontwerpen en thuis laten bezorgen.

Bij het maken van een eigen behangboom zijn er vier dingen die u kunt ontwerpen waarmee u de unieke behangboom samenstelt. Deze vier dingen zijn als volgt.

  • Vorm van de boom: allereerst moet u de vorm van de boom kiezen die je leuk vindt. Je kan voor een stoere jongen een behangboom met een stoere uitstraling kiezen, of een wat fleurigere voor een schattig meisje. U krijgt de keuze uit vier opties, dus voor ieder wat wils.
  • Kleur van stam: daarna komt u bij het kiezen van de kleur van de stam van de behangboom. Dit hangt erg af van de soort boom die u heeft gekozen. Maar u kunt het zich zo gek nog niet bedenken of de kleur is mogelijk. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een roze stam te doen, in plaats van een standaard bruine. De grenzen van de werkelijkheid zijn niet van toepassing op de unieke bomen die u gaat ontwerpen.
  • Ontwerpen van blaadjes: de derde stap is het kiezen van de kleur van de blaadjes van de behangboom. Hier is het belangrijk dat u kiest voor kleuren die goed bij de kleur van de stam passen, maar ook bij de rest van de inrichting van de kamer. Zo heeft u een unieke kans om het behang en de kamer een geheel te laten zijn. Wat blaadjes van de behangboom betreft zijn er meer dan vijftig opties om uit te kiezen. Deze opties lopen van roze met stippen tot bloemen of zilver. Wederom hoeft u geen realistische boom te maken, maar een boom die uw kind leuk zal vinden.
  • Kiezen van extra’s: zoals gezegd kunt u op het eind er voor kiezen om de behangboom te versieren met extra dingen. Dit zijn dingen die niet bij de boom horen, maar wel vaak bij een boom worden gezien. Zo kunt u een vogelhuisje aan de boom hangen of een eenhoorn in de boom laten lopen. Ook kunt u vlinders laten vliegen of een uil in een gat in de behangboom laten zitten. Hier kunt u echt iets leuks van de boom maken en uw kind nog eens iets over de natuur leren ook. Er zullen vele avonden zijn als u uw kind naar bed brengt en naar de boom kijkt en het over de bosdieren hebt.

Wat voor soort behang kiezen?

U heeft dan een behangboom ontworpen, maar wat voor soort behang is goed voor uw huis? Er zijn allemaal verschillende soorten behang en elke soort heeft zijn eigen voor en nadelen. De ene soort behang is duurder of is juist van betere kwaliteit. Wij zullen enkele soorten behang met alle voor en nadelen bespreken zodat u zelf kunt beslissen welke soort behang het meest geschikt is om uw behangboom op af te drukken. De soorten behang die wij zullen bespreken zijn:

  • papier behang
  • vinyl behang
  • glasvezel behang
  • textiel behang

De papieren behangsoort is een veel gebruikte soort, vooral omdat het erg goedkoop is. Omdat het van papier is gemaakt worden de kleuren altijd mooi en helder. Daarnaast is papieren behang in veel kleuren en stijlen te verkrijgen, voor het ontwerpen van een eigen behangboom is het dus zeer geschikt. Maar helaas is papieren behang niet erg duurzaam, het slijt namelijk erg snel. Vinyl behang is daarentegen zeer geschikt om in een kinderkamer te gebruiken omdat het wel tegen een spatje water kan. Dit soort behang voelt een beetje schuimachtig aan en de bovenlaag is heel glad. Dit soort behang is echter wel een stuk prijziger dan papieren behang. Glasvezel behang is een redelijk nieuwe soort behang. Het leuke van dit soort behang is dat je allemaal verschillende structuren in het behang kan laten ontstaan, zoals een zigzag structuur of een vissengraat. Het nadeel is echter dat het alleen in het wit te verkrijgen is. De laatste behangsoort die wij bespreken is textiel behang, met dit soort behang kan je heel goed een warme sfeer in een kamer creëren. Het nadeel is echter dat het heel duur is. Wij hopen dat dit een beetje helpt bij de beslissing welke soort behang u wilt gebruiken om de behangboom mee te ontwerpen. Wilt u liever goedkoop behang, of juist behang dat duurzamer is? Het is allemaal bij mijnkinderkamer.nl te vinden.