Bent u opzoek naar nieuwe werken?

Bent u opzoek naar het nieuwe werken? Dan bent u bij Deskoptowork aan het juiste adres. Dit bedrijf gelooft erin dat ICT in een continue veranderende wereld simpeler gemaakt kan worden. De ICT systemen moeten altijd ingericht zijn zodat ondernemers en medewerkers van hun zorgen worden ontnomen. Dit zorgt ervoor dat de hele organisatie zich kan focussen op zijn eigen werkzaamheden. 

Het nieuwe werken

Het Nederlandse bedrijfsleven richt zich steeds meer op het nieuwe werken, maar wat is dit nou eigenlijk? Het nieuwe werken richt zich op een aantal punten:

  • Voornamelijk op het resultaat dat geleverd moet worden. Hierbij is het niet zo belangrijk waar  het werk wordt uitgevoerd of hoeveel kantooruren eraan uitbesteed moeten worden. 
  • Deadline, hiermee wordt gewerkt en verder kan de werknemer zelf bepalen wanneer hij of zij hiermee aan de slag gaat.
  • Werknemer kiest zijn eigen faciliteiten die gebruikt worden om het doel te bereiken.

Dit concept komt oorspronkelijk uit de ICT-sector. De term ‘nieuwe werken’ werd geïntroduceerd door Microsoft en het bedrijf werkt nog altijd volgens deze ideologie. Het idee achter het nieuwe werken is dat mensen met de juiste kennis altijd en overal toegang tot relevantie informatie moeten hebben en dat zij verantwoordelijker moeten worden voor hun eigen succes. Het concept zorgt ervoor dat de werknemer meer eigen verantwoordelijkheid krijgt. Hierbij ligt de focus meer op vertrouwen en minder op de controle. Dit vraagt van leidinggevenden een aanpassing. Ook is er meer aandacht voor het eindresultaat. Alleen de output van medewerkers kan gemeten worden, niet het exacte proces. Medewerkers krijgen ook meer vrijheid als het gaat om werktijden, werklocatie en het invullen van de werkzaamheden. Er is sprake van minder regels en procedures maar hierbij horen ook aanpassingen op gebied van ICT. Hierbij is een goede infrastructuur belangrijk, maar ook een voldoende aanwezigheid van telecommunicatie. 

Voordelen nieuwe werken

Het nieuwe werken heeft een aantal voordelen, deze worden hieronder beschreven:

  • Zorgt voor balans tussen werk- en privé.
  • Meer gericht op resultaten.
  • Werknemers kunnen hun leven meer inrichten naar eigen behoeften.
  • Zorgt voor tevreden, productieve en innovatieve medewerkers.

Naast deze voordelen heeft het nieuwe werken ook een aantal risico’s. Medewerkers kunnen flexibel bezig zijn, maar er bestaat een risico dat de medewerkers juist te veel met werk bezig zijn. De medewerkers zij altijd en overal op de hoogte van alle zaken. Het kan voorkomen dat de medewerkers constant e-mails gaan bekijken en beantwoorden. Een ander risico van het nieuwe werken kan zijn dat medewerkers elkaar veel minder in persoon tegenkomen, dit is onderdeel van het sociale leven en kan als gemis worden ervaren.

De toekomst van het nieuwe werken ziet er weer veel ontwikkelder uit. De technische mogelijkheden zijn al voorhanden. Tegenwoordig kan al vanuit huis gewerkt worden dankzij cloud toepassingen. In de toekomst komt er een nieuwe aanwas aan medewerkers, deze zijn gewend om op een andere manier te werken dan de traditionele manier. Hierbij wordt de term lifehacking steeds belangrijker. Kenniswerkers gaan doelgerichter en efficiënter om met een groeiende stroom aan informatie, hierin is winst als het gaat om efficiëntie te verkrijgen.

Dus bent u nieuwsgierig geworden naar het nieuwe werken, neem dan contact met desktoptowork.com op.