Boekhouder voor uw bedrijf

finovion - boekhouderAls u een onderneming begint, dan is het belangrijk om een goede boekhouding bij te houden. Dit kunt u laten doen door een professionele boekhouder, maar u kunt er ook voor kiezen om het zelf te doen. In de opstartfase van uw bedrijf is het vaak nog niet zo heel lastig om deze taak zelf op u te nemen. Er zijn immers nog maar weinig boekingen die uitgevoerd moeten worden en het geheel is nog overzichtelijk. Maar een foutje is zo gemaakt, ook als u eigenlijk maar een heel kleine administratie hebt. En dat is natuurlijk zonde, want een kleine administratieve fout kan grote gevolgen hebben. Bijvoorbeeld voor uw belastingaangifte. Daarom is het verstandig om eigenlijk meteen vanaf het begin een boekhouder in te schakelen. Ook als u denkt dat u het eigenlijk zelf wel zo kunnen doen. Een goede boekhouding is immers erg belangrijk met het oog op uw btw-aangiftes en uw inkomstenbelasting. Kloppen de gegevens niet, dan kan u dit voor probleem stellen bij de belastingdienst. Dit kan betekenen dat u per ongeluk teveel betaalt, maar het kan ook zo zijn dat u uw aangifte helemaal niet klopt en de belastingdienst u vervolgens een boete oplegt of een flinke navordering heft. Dit wilt u natuurlijk liever voorkomen en dan is het goed om over een goede boekhouder te beschikken.

Goede boekhouder geeft inzicht

Het hebben van een goede boekhouder is niet alleen van belang om ervoor te zorgen dat u alles goed door kunt geven voor de belastingen, hoewel dat natuurlijk wel een belangrijk punt. Maar een goede administratie is ook van belang om goed inzicht te krijgen in uw eigen bedrijf. Als alles goed bijgehouden is en u heldere overzichten hebt van hoe u er financieel voor staat, kunt u immers ook betere beslissingen nemen met betrekking tot uw onderneming. U hebt dan een veel beter inzicht in de stand van zaken, of u op winst of verlies staat bijvoorbeeld en welke zaken veel geld opleveren en welke eigenlijk helemaal niet. Een goede boekhouder zorgt ervoor dat u dit overzicht hebt en kan u helpen om alle administratie goed te doorzien. U kunt daardoor beter beslissingen nemen voor uw bedrijf, bijvoorbeeld welke klanten zijn goed om aan te houden en van welke kunt u beter afscheid nemen? Of welke producten doen het goed in de verkoop en welke eigenlijk niet? Met behulp van uw boekhouder kunt u er dus voor zorgen dat u zakelijk succesvoller bent.

Boekhoudkantoor Finovion

Bent u op zoek naar een professionele boekhouder die goede kwaliteit kan bieden, maar wilt u liever niet naar een van de grote accountkantoren? Dan is boekhoudkantoor Finovion een uitstekende keus. Hier vindt u boekhouders die een hoge kwaliteit bieden en tegelijkertijd een persoonlijke aanpak garanderen. Kiest u voor een boekhouder van Finovion, dan kan deze de volgende zaken voor u regelen:

  • uw aangifte voor de inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting
  • uw aangifte omzetbelasting (btw-aangifte)
  • het opstellen van de jaarrekening
  • het verzorgen van de facturatie en het debiteurenbeheer
  • het uitzetten van diverse financiĆ«le acties
  • de cijfers in begrijpelijke taal aan u uitleggen

Zij kunnen dus eigenlijk uw gehele boekhoudkundige administratie voor u uit handen nemen, zodat u al uw energie kunt steken in het laten groeien van uw zaak. En doordat hun boekhouder u ook nog eens alles in begrijpelijke taal uit kunnen leggen, blijft u toch zelf grip houden op uw boekhouding en krijgt u meer inzicht in uw bedrijf. Zoekt u een goede boekhouder die u echt kan helpen met uw onderneming, dan moet u dus zeker eens contact opnemen met Finovion!