Boottaxatie: een uitkomst bij boot verkopen

Een boot verkopen… Zie je er tegenop? Dat is herkenbaar, maar helemaal niet nodig! Ik heb namelijk een bedrijf gevonden waar ik een erg prettige samenwerking mee heb ervaren, dus dat wil ik graag met iedereen delen! Ik ben een grote botenliefhebber, en wissel dan ook regelmatig van boot. Als je een boot kan krijgen die nog beter bij jou past, waarom zou je die dan niet kopen? Maar helaas, een boot verkopen? Ik vond dit altijd verschrikkelijk om te doen. Je moet zo veel doen en regelen om de juiste klant voor jouw boot te vinden! Je wil dit natuurlijk het liefst regelen via een bekende, dat is dan vertrouwd. Maar zelfs dat is niet zaligmakend. Wil je je boot verkopen aan een bekend iemand, dan moet je toch ook zakelijk blijven. Maar je er een vriendenprijsje van, dan kun je daar later spijt van krijgen en diegene daarop aankijken. Daarbij is de kans heel erg klein dat een bekende van jou precies de boot zoekt die jij verkoopt. Dus je zult er dan aan moeten geloven en zelf aan de slag gaan. Maar ik heb een goede oplossing gevonden in de site boottaxatie.nl. Die gaan snel voor je aan de slag, en dan hoef je niet zelf met allerlei potentiële kopers om de tafel te gaan. Ideaal dus als je van je boot af wil, weinig tijd hebt en ook nog wil dat alles op een betrouwbare manier gebeurt. Het bleek wonderbaarlijk genoeg dat een boot verkopen helemaal niets zo’n crime hoeft te zijn als ik van tevoren had gedacht.

Mijn ervaring bij boot verkopen

Ik vond het persoonlijk zeer prettig dat er op de site een duidelijk stappenplan te vinden is voor een boot verkopen. Het zijn vier korte fasen waar je mee te maken krijgt. Ten eerste is het zaak dat je je gegevens voor een boot verkopen goed op orde hebt. Je hoeft zelf geen pakkend, ellenlang en correct verkoopverhaal te schrijven voor een advertentie, dus dat is een grote pre naar mijn mening. Je kunt gewoon de veldjes op de site voor een boot verkopen invullen, en dan heb je je boot al aangemeld. Een boot verkopen was voor mij nooit eerder zo eenvoudig. Eerder was ik met verschillende websites in de weer, om zo veel mogelijk mensen te bereiken. Waarbij je alles zelf moest doen en regelen. Maar elke site stelt weer andere eisen bij een boot verkopen, dus dat was echt een tijdrovende klus waar ik niet graag aan terugdenk. Maar zoals gezegd, een boot verkopen bij Boottaxatie is qua werkzaamheden tot het minimum beperkt, dus je hoeft om te beginnen alleen de basisgegevens in te vullen. Zoals materiaal, afmetingen, de motor en dat soort dingen. Informatie die relevant is bij een boot verkopen. Vervolgens wordt er snel contact met je opgenomen, is mijn ervaring. Dat is fijn als je snel een boot wil verkopen! In mijn geval was dat wel nodig, omdat ik al een andere boot had gekocht die eigenlijk op de ligplaats moest komen waar de oude op dat moment nog lag… Dus een beetje vaart achter het boot verkopen kon geen kwaad. Een dag later hadden we al contact en was er overeenstemming over de verkoopprijs. En toen ging het eigenlijk heel erg snel! Er kon op zeer korte termijn iemand langskomen voor een bezichtiging, dat is gewoon iemand van dat bedrijf, waarmee je direct van alles kunt regelen. Het is aan te raden om je boot goed te onderhouden, want dat wierp nu echt zijn vruchten af. De bezichtiging was snel geregeld, want alles was prima in orde. Je wil natuurlijk niet dat een potentiële klant tijdens een bezichtiging voor onaangename verrassingen komt te staan, dat kan bij een boot verkopen nadelig uitpakken en ook schelen in de verkoopprijs! En dat zou zonde zijn. De koopovereenkomst kan dan direct worden gesloten, gelukkig waren we het eens over de prijs. Ook de betaling wordt dan meteen gedaan, zo kan heerlijk snel alles worden afgehandeld. Ik kon ook nog kiezen tussen contant geld en een directe overboeking, dat is ook handig. En een paar dagen later is de boot opgehaald, zodat ik mijn nieuwe pareltje daar kon aanleggen.

Zo wordt een boot verkopen een stuk makkelijker

Kortom, zo makkelijk kan het dus gaan. Dit is fijn om te weten voor mensen omdat ik zelfs mensen ken die geen boot willen aanschaffen wegens al het gedoe dat erbij komt kijken bij een boot verkopen. Daarom wil ik laten weten dat een boot verkopen helemaal niet zo vervelend is als iedereen denkt. Er gebeurt veel in de botenwereld, dus het is helemaal niet gek om een boot na een tijdje weer over te dragen aan een ander. En dan kan dit proces maar beter zo gemakkelijk mogelijk worden gemaakt! Zo blijven er veel boten in omloop en daadwerkelijk varen, het zo zonde zijn als een boot jarenlang maar op dezelfde ligplaats ligt, en er nooit mee gevaren wordt. Een boot verkopen is dan veel leuker, het idee dat je deze weer een tweede leven geeft. Dan kun je heerlijk de natuur in, net als ik. Of het nou door een bosrijk gebied is of om leuke steden te bezoeken. Varen is altijd heerlijk, mits je natuurlijk een boot hebt waar je je helemaal lekker op voelt. Laat je niet tegenhouden door rompslomp, de voordelen zijn veel belangrijker!