Hoe kan ik crowdfunding gebruiken voor mijn bedrijf?

Hoe kan ik crowdfunding gebruiken voor mijn bedrijf?Tegenwoordig lees je steeds vaker over crowdfunding en het is de laatste jaren erg populair geworden. Het leek mij een goede manier om geld te lenen voor mijn bedrijf en ik wilde graag onderzoeken, of dit mogelijk was voor mijn bedrijf en hoe ik dit het beste kon aanpakken. Op de website van teamleader vond ik veel informatie en tips over deze manier van lenen en na een goede voorbereiding ben ik een campagne gestart. Veel bedrijven gebruiken geleend geld om hun bedrijf te laten groeien. Dit geld kan bijvoorbeeld gebruikt worden om nieuwe productiemachines te kopen, voor het lanceren van een product, of voor het kopen van producten. Ik had een nieuw idee voor een product, maar het succesvol op de markt brengen van een product kan erg duur zijn. Bij een bank geld lenen is soms erg lastig en een groot risico voor een bank. De bank weet namelijk niet of jouw product een succes gaat worden en daarom is er een groot risico dat het geleende bedrag niet terugbetaalt kan worden. Het vinden van investeerders in een product is erg moeilijk en vaak willen zij een groot belang in het bedrijf, waardoor je zelf weinig overhoud aan een succesvolle lancering. Crowdfunding leek mij wel een goede manier om geld te lenen, maar ik wilde eerst goed onderzoeken hoe ik dit het beste kon aanpakken. Ik had mijn product al helemaal uitgewerkt en verschillende testversies ontworpen, maar de productie en de lancering zou veel geld kosten en hier had ik het bedrag voor nodig.

Veel informatie over crowdfunding gevonden

Online zocht ik naar websites en informatie over hoe ik het beste een crowdfunding campagne kon opstarten. Ik vond veel verschillende websites, maar merkte dat veel websites weinig tips en informatie gaven over een campagne opstarten. Gelukkig vond ik ook de website van teamleader. Dit bedrijf maakt software voor bedrijven, bijvoorbeeld voor de facturering, of een CRM-systeem, maar ik kon hier ook veel over dit onderwerp lezen. Op hun pagina wordt duidelijk beschreven wat de voor- en nadelen van crowdfunding zijn, wat het precies inhoudt, welke verschillende manier van funding er zijn en hoe je het beste een campagne kan starten. Ik las hier dat het belangrijk is om alle plannen goed uit te werken. Mensen investeren alleen geld als het hele concept klopt en alles duidelijk beschreven is. Alleen als zij vertrouwen hebben in het product en het bedrijf, dan willen zij geld investeren.

Een campagne gestart

De laatste maanden heb ik hard gewerkt om alle plannen goed uit te werken en het opstarten van een campagne. Het was een goede manier om goed te kijken naar mijn bedrijf en het product. Ik weet precies hoeveel geld ik nodig heb en hoe ik dit bedrag ga gebruiken. Begin deze week ben ik begonnen met het ophalen van geld via crowdfunding en er zijn al verschillende mensen die een bedrag geïnvesteerd hebben. Voor het starten van een campagne kan ik de website van teamleader aanraden.

  • Er is op deze website veel informatie over crowdfunding te vinden 
  • Je kan lezen wat de voor- en nadelen zijn en diverse
  • Na het bezoeken van de pagina wist ik hoe ik mijn campagne kon opstarten
  • Ik heb de eerste investeringen binnen