Hoe kun je het beste een uitleganimatie laten maken?

Hoe kun je het beste een uitleganimatie laten maken?Waarom is het beter om een uitleganimatie te laten maken dan te kiezen voor een papieren versie of simpelweg een hoorcollege zonder enige plaatjes? Dit zullen we haarfijn gaan uitleggen in het daarvoor bestemde artikel met de titel: hoe kun je het beste een uitleganimatie laten maken? We zullen proberen toe te lichten waarom je het beste niet voor een eenvoudige presentatie kunt kiezen. Dit zal worden beschreven aan de hand van het vak biologie. Je kunt wel lezen in een boek wat de invloed van zuurstof op de werking van het lichaam is maar in de praktijk zul  je merken dat het vaak anders werkt dan dat je leest. Dit wordt anders als je een filmpje ziet, of nog beter als je een uitleganimatie wilt laten laten maken voor je klas. Alle kinderen, van alle leeftijden zullen meer hebben aan een filmpje. Zij zien meteen hoe het lichaam werkt en zullen vervolgens ook een stuk makkelijker begrijpen hoe dus bijvoorbeeld zuurstof naar binnengaat en hoe deze zuurstof het lichaam voedt. Allereerst, waar kun je naartoe als je een uitleganimatie laten maken wilt? 

Hier kun je terecht als je een uitleganimatie laten maken wilt!

We komen op een van de belangrijkste punten, waar kun je heen als je de uitleganimatie laten maken wilt? Je kunt in ieder geval terecht bij Donker Media. Donker Media legt ook op hun website uit waarom het beter is om via een uitleganimatie iets ter sprake te brengen dan dat je het via schrift of via een saai hoorcollege zonder powerpoint met slider doet. Zij zijn hierin gespecialiseerd. Donker Media weet precies wat jij nodig hebt om informatie op een juiste manier over te brengen. We gaan het laatste deel van dit artikel wijden aan hoe het eigenlijk werkt als je iets opschrijft, waarom je het dan beter kunt onthouden. Wat werkt ons brein toch gek soms. Uitleganimatie laten maken? Lees gauw verder waarom! 

Waarom helpen opschrijven en animaties bij beter onthouden?

Het is beter om iets op te schrijven om het te onthouden. Waarom is dat dan zo? Wel, dat is om de volgende redenen.

  • Je brein vertraagt en neemt daardoor de stof beter op
  • Het zorgt ervoor dat de stof blijft hangen
  • Je bent langer met de stof bezig, relatief gezien

Je brein vertraagt in ieder geval wel als je iets opschrijft, immers, jij bent kort bezig met het registreren van een bepaald feit. Je denkt niet zomaar aan de informatie en laat het weer wegslippen, dat is wel het geval als je een saai hoorcollege kijkt. Vooral als er geen beeldmateriaal aanwezig is, dan is het helemaal lastig. Zorg er dus voor dat als jij informatie wilt overbrengen, dat jij dan of een notitieblok uitdeelt, of juist dat jij een uitleganimatie wilt laten maken, zodat de informatie niet wegvaagt maar blijft hangen, te allen tijde. Dat is uiteindelijk ook het doel. En daarnaast natuurlijk is het een stuk beter voor het begrip, aangezien je pas echt iets goed kunt begrijpen als je eenmaal ziet hoe iets werkt. Denk daar maar aan als jij de volgende keer een belangrijke presentatie moet geven!