Incassobureau Almere

Wat is een incassobureau? Wat kan een dergelijk bureau mij bieden? Een vraag die vaak aan ons gesteld wordt en doormiddel van dit kranten artikel willen we graag een toelichting geven op het onderwerp. Het in de hand nemen van een incassobureau kan voor veel bedrijven namelijk een grote stap zijn. Terwijl veel bedrijven er heel veel baat bij zouden kunnen hebben. Aan de hand van een voorbeeld: Incassobureau Almere zullen we ingaan op de verschillende diensten die een incassobureau zou kunnen volbrengen voor u als klant. Ten eerste zullen we bediscussiëren wat de verschillende diensten zijn van een incassobureau. Hierbij kunt u onder andere denken aan de laatste herinnering, een van de meest gebruikte diensten van het incassobureau. Daarna zullen we kijken daar waar je op moet letten bij het aannemen van een incassobureau, met als voorbeeld natuurlijk Incassobureau Almere. Op het eind zullen we ook nog kijken naar wat de voordelen zijn ten opzichte van het inhuren van een incassobureau zoals Incassobureau Almere. Na dit artikel bent u volledig op de hoogte van de stand van zaken op het gebied van Incassobureaus. Maar laten we eerst eens kijken naar de redenen die men zou kunnen hebben om een incassobureau als Incassobureau Almere in te huren:

  • U kunt op een professionele manier rekeningen en betalingen afhandelen met klanten
  • Het incassobureau heeft vaak nog meer diensten, dus het wordt een multifunctioneel bedrijf
  • Het betaalgedrag van veel debiteuren verslechtert steeds meer
  • Advies bij het handelen met ingewikkelde klanten, door professionals die hier verstand van hebben

Diensten van incassobureau Almere

Laten we dan nu kijken naar de diensten die Incassobureau Almere te bieden heeft. De eerste en meest gebruikte dienst is de laatste herinnering. Dit is een herinnering aan de klant waarbij de voorwaarde is dat de klant al eerder een factuur en een herinnering gestuurd is. Als de klant dan als nog niet wil betalen kan je overschakelen op de laatste herinnering. In dit geval schakel je Incassobureau Almere in om contact met je klant op te nemen. Deze procedure is vaak voor 75% van de gevallen succesvol. Incassobureau Almere stuurt dan vervolgens via de email de aanmaning naar de klant, waarin hij professioneel en op een vriendelijke manier wordt verzocht om alsnog te betalen. Deze procedure is geheel gratis, omdat alle kosten worden doorberekend naar de debiteur. U als crediteur hoeft dus niets te betalen! Het is ook nog eens fantastisch dat u bij Incassobureau Almere deze procedure volledig online kunt regelen. Dit is uniek en gebeurt niet vaak bij andere incassobureaus. Een ander voordeel aan Incassobureau Almere is dat de debiteuren rechtstreeks aan u betalen. Het geld gaat dus niet via Incassobureau Almere. Mocht de klant niet betaald hebben na deze procedure, en bij de 25% van de klanten horen die na de laatste herinnering nog niet betalen, dan kunt u altijd nog automatisch overschakelen op de incassoprocedure. Dit is een minnelijke procedure en er komt dus geen rechter bij kijken. Het mooie aan de procedure van Incassobureau Almere is dat het automatisch een No-Cure-No-Pay systeem is doordat de klant opdraait voor de kosten. Tijdens deze procedure wordt de klant nogmaals vriendelijk verzocht om te betalen, maar er wordt wel duidelijk gemaakt dat er een incassoprocedure gestart is. Andere diensten die het incassobureau verstrekt zijn de debiteurenbeheer, kredietinformatie en verhaalsinformatie. We zullen een uitleg geven bij de eerstgenoemde dienst: het debiteurenbeheer. Het debiteurenbeheer houdt in dat je financiële administratie wordt geautomatiseerd en gestructureerd. Hierdoor kunnen betalingsachterstanden gemakkelijk voorkomen worden. Hierdoor hou je dus als bedrijf zelf meer tijd over voor de zaken waar je je mee bezig wilt houden. Bij Incassobureau Almere is het heel gemakkelijk om op deze dient over te gaan. Het is zelfs mogelijk om gedeeltelijk op de dienst over te gaan, en zelf ook nog een deel zelf te blijven doen.

Voordelen

Na deze ervaring en dit onderzoek zouden wij natuurlijk Incassobureau Almere aanraden. Dit komt door de No-Cure-No-Pay regeling. Hierdoor betaal je als debiteur niet voor de kosten die je maakt door dat je klanten niet betalen. Daarnaast geeft het ook een veilig gevoel dat een bedrijf alleen verdiend bij succes: zo zullen ze zich meer inzetten voor jou zaak, en niet rustig achterover gaan leunen. Daarnaast is een groot voordeel van dit incassobureau dat ze ook veel zaken online regelen, maar daarnaast nog steeds telefonisch bereikbaar zijn. Zo heb je wel een goede service, maar ook het gemak van een internet dienst. De ideale combinatie voor een ondernemer die het druk heeft. De voordelen van het inhuren van een incassobureau zijn talrijk. Zo hoef je zelf niet achter klanten aan te zitten en is het makkelijker een vriendelijke en professionele relatie met ze te behouden. Daarnaast zijn dergelijke bedrijven zeer gespecialiseerd op het gebied van communiceren met niet betalende klanten. Zo kunnen ze de juiste toon zetten en omdat ze zelf niet regelmatig contact hebben met de klant is het makkelijker om afstandelijk te blijven. Een ander voordeel van een incassobureau kan zijn dat betalen eindelijk toch betaald zullen worden en uw winsten kunnen veel hoger zijn. Tot slot kunnen we concluderen dat incassobureaus veel te bieden hebben voor allerlei soorten bedrijven. Doordat er veel verschillende diensten zijn is er voor ieder wat wils. Ook is het fijn dat je met een professioneel bedrijf te maken hebt, en zelf niet diensten moet gaan verrichten waar je niet in gespecialiseerd bent.