Lean Six Sigma Black Belt training

Voor ieder bedrijf is de Lean Six Sigma Black Belt training een aanwinst. Met de Lean Six Sigma Black Belt training leren uw managementposities de essentiële skills die nodig zijn om succesvol nieuwe producten en processen te ontwikkelen en te verbeteren. De Lean Six Sigma Black Belt training is gebaseerd op de twee management technieken Lean en Six Sigma. Samen creëren deze technieken een unieke managementstijl die de processen in uw bedrijf enorm verbeteren.

Wat kunt u bereiken met Lean Six Sigma Black Belt training?

De Lean Six Sigma Black Belt training is dan ook een training voor de posities binnen uw bedrijf die zich bezighouden met het creëren of bijhouden van nieuwe producten en processen. Denk aan:

 • Designengineers
 • Procesengineers
 • Kwaliteitsengineers
 • Projectmanagers
 • Productiemanagers
 • Kwaliteitsmanagers

Voor deze posities raden wij de Lean Six Sigma Black Belt training aan, zodat deze professionals beter om leren gaan met het creëren van nieuwe processen. Lean Six Sigma Black Belt is gebaseerd op de twee managementtechnieken Lean en Six Sigma. Samen werken deze twee technieken samen om een unieke managementstijl te creëren. Lean focust zich op het stabiliseren van processen en het elimineren van verspillingen in het productieproces. Six Sigma biedt u verschillende tools om problemen in uw processen op te lossen en tegen te gaan. Lean Thinking is een unieke denkwijze, die ontwikkeld is om stabielere processen te creëren en verspillingen tegen te gaan. Voor het eerst werd Lean Thinking geïntroduceerd door Henry Ford in de productielijn voor zijn befaamde T-model. Henry Ford ontwikkelde een productielijn die één integraal geheel was. Hij deed dit door de verschillende delen van de productielijn op elkaar aan te laten sluiten door gestandaardiseerde werkwijzen en verwisselbare onderdelen. Dit had echter wel één groot nadeel: er was geen variatie in het productiesysteem. Toyota zocht na de tweede wereldoorlog naar manieren om meer auto’s te produceren, maar Toyota had geen financiële middelen. Daarom adapteerde Toyota de methodes van Henry Ford en ontwikkelde ze verder. Deze concepten werden samen het Toyota Productie Systeem, wat Toyota tot één van de grootste autofabrikanten heeft gemaakt. Met het Toyota Productie Systeem werd Lean Thinking een van de meest succesvolle managementtechnieken, die u nu ook kunt gebruiken. Aan de basis van Lean Thinking staat de volgende 5 basisprincipes:

 • Waarde
 • Waardestroom
 • Flow
 • Pull
 • Continu verbeteren

Met deze principes, die wereldwijd worden toegepast, kunt u de doorlooptijd en de operationele kosten verlagen, terwijl u de kwaliteit kunt verbeteren. Dat maakt Lean Thinking tot een succesvolle en een unieke techniek, die een uitstekende aanwinst voor uw bedrijfsvoering is. Naast het verbeteren van processen, richt Lean Thinking zich ook op het identificeren en reduceren van verspillingen. Lean Thinking deelt de verspillingen in 8 verschillende categorieën in.

Met Six Sigma ontwikkelt u een gefundeerde aanpak die u in staat stelt uw kosten te verlagen door het stroomlijnen van activiteiten. Daarnaast concentreert Six Sigma zich op de verbetering van kwaliteit en het wegnemen van gebreken en fouten in alles wat uw bedrijf doet. Zo ontwikkelt u een gestructureerde aanpak om processen zo in te richten dat er geen fouten meer worden gemaakt. Met de analytische tools die Six Sigma introduceert worden uw prestaties inzichtelijker en realiseert u sneller doorbraken. Deze aanpak is uniek, want traditionele kwaliteitsprogramma’s richten zich alleen op het opsporen van fouten en het verminderen van afwijkingen. Six Sigma pakt ook uw processen aan, zodat u minder fouten introduceert in uw processen. Six Sigma werd voor het eerst geïntroduceerd bij Motorola in 1978. Motorola had een unieke zienswijze op:

 • process capability
 • tolerantieanalyse
 • critical-to-quality karakteristieken
 • ontwerpspecificaties

Deze unieke zienswijze is dan ook het fundament voor Six Sigma, waar door verschillende experts op verder gebouwd is. Onder andere door de DMAIC aanpak, een gestructureerde en krachtige aanpak van uw projecten. Zo maakt u uw prestaties inzichtelijk en reduceert u variatie met Six Sigma.

De unieke samenwerking van Lean en Six Sigma bij de Lean Six Sigma Black Belt training

Omdat Lean en Six Sigma beide profiteren van een goede en duidelijk analyse van de productie en processen die daarbij nodig zijn, bieden de twee technieken op dat gebied allerhande tools aan. Zo vullen Lean en Six Sigma elkaar aan waar dat nodig is. Uit onze ervaring en kennis blijkt dat Lean en Six Sigma samen een enorme aanwinst zijn voor uw bedrijfsvoering. Uw managementposities werken beter en uw processen zijn stabieler met een Lean Six Sigma Black Belt training. En met de tools die Six Sigma aanreikt kunt gemakkelijk problemen analyseren en aanpakken en vooral voorkomen. De Lean Six Sigma Black Belt training bieden wij aan door heel Nederland, zodat u altijd een Black Belt kunt vinden bij u in de buurt. De Lean Six Sigma Black Belt training duurt 16 dagen, waarna uw professionals weer helemaal op de hoogte zijn van de Lean en Six Sigma technieken. Bij de training ontvangt u drie trainingsmanuals, een oefenboek en een aantal templates. Zo hebt u na de training nog naslagwerk, zodat u altijd nog uw informatie na kunt slaan. U krijgt ook het boek “Lean Six Sigma for Manufacturing” van auteur Quentin Brook, waar de Lean Six Sigma Black Belt op gebaseerd is. De training zorgt ervoor dat uw managers zelfstandig veranderingen kunnen door voeren en nieuwe producten kunnen ontwikkelen. En Lean Six Sigma Black Belt experts voeren hun technieken door in de hele bedrijfsvoering, zodat u de voordelen van Lean Six Sigma Black Belt blijft merken in uw bedrijf.

Bekijk ook onze social media sites