Mooie buitenverlichting

Voor een mooie uitstraling van uw woning zijn verschillende zaken van belang. Zo is het natuurlijk belangrijk dat alles strak in de verf zit, dat de kleuren mooi bij elkaar passen en dat de tuin er goed verzorgd uitziet. Ook de tuinpaadjes en de oprit dienen goed onderhouden te zijn om ervoor te zorgen dat het geheel er mooi verzorgd uitziet. Veel mensen besteden ruim aandacht aan al deze zaken, maar vergeten vervolgens een belangrijk aspect, namelijk de buitenverlichting. Waar men tegenwoordig steeds meer aandacht heeft voor het esthetische aspect van verlichting binnenshuis, wordt dit buitenshuis nog regelmatig vergeten. Toch draagt de buitenverlichting zeer bij aan het totaalplaatje. En dit ook nog eens op twee manieren. In de eerste plaats is de buitenverlichting natuurlijk van belang met het oog op de manier waarop het huis van de buitenkant verlicht wordt. Kiest u ervoor om het gehele huis in de spots te zetten, of houdt u het bij een lamp bij de deur? Dit heeft al een groot effect op het gehele plaatje. Maar naast dit punt van de manier waarop het huis verlicht wordt, speelt natuurlijk ook nog mee voor wat voor soort stijl buitenverlichting u kiest. Dit is de tweede manier waarop buitenverlichting kan bijdragen aan het creëren van een mooie uitstraling van uw woning. Als de stijl van de lampen goed past bij de stijl van de woning en de tuin, dan ziet het er allemaal samen erg mooi uit.

Veel keus op het gebied van buitenverlichting

Er is tegenwoordig echt wat te kiezen op het gebied van buitenverlichting en het is dus ook belangrijk om u eerst eens goed te oriënteren en om goed na te denken over wat voor u nu belangrijk is. U moet dan eigenlijk nadenken over drie verschillende zaken, namelijk:

 • wat voor stijl kiest u?
 • wat voor soort model wilt u hebben?
 • wat voor soort techniek hebt u nodig?

Op het gebied van de techniek kunt u bijvoorbeeld denken aan het verschil tussen buitenverlichting die u handmatig met een schakelaar aan- en uitzet of aan lampen die uitgerust zijn met een bewegingssensor. Voor de laatste variant wordt tegenwoordig erg veel gekozen. Dit vaak met het oog op de veiligheid, inbrekers en andere ongenode gasten schrikken namelijk vaak terug van lampen die uit zichzelf aan gaan. Zij willen immers liever niet in het licht gezet worden, dan kunnen zij hun ‘werk’ niet goed uitvoeren. Een andere reden waarom een bewegingssensor erg fijn is, is dat het beter is voor het milieu. U hoeft zo niet de hele tijd de lamp te laten branden, maar kunt wel profiteren van verlichting op het moment dat u ‘s avonds laat thuis komt. Hebben we het over het model van de buitenverlichting, dan kunt u bijvoorbeeld kiezen voor muurlampen, hanglampen, staande lampen, stallampen en lantaarns. Natuurlijk zijn er nog veel meer verschillende mogelijkheden. Hebt u een paadje langs het huis, dan zijn stallampen of muurlampen een heel geschikte optie. Langs de oprit hebt u natuurlijk meer aan lantaarns of staande lampen, terwijl u op uw veranda heel goed uit de voeten kunt met een hangende lamp. De plaats waar u de buitenverlichting wilt plaatsen speelt dus zeker een rol bij de soort verlichting die u kiest. Tot slot is de stijl van de buitenverlichting natuurlijk ook erg belangrijk. Sommige huizen hebben van zichzelf een landelijke en klassieke uitstraling. Het is dan ook goed om hier met uw verlichting bij aan te sluiten en te kiezen voor lampen uit deze stijlcategorie. Is uw huis heel strak en modern, kies dan voor buitenlampen met een moderne uitstraling. Sommige woningen hebben een tijdloze en neutrale uitstraling, in dat geval kunt u helemaal zelf de stijl bepalen.

Kies voor Nostalux

Bent u op zoek naar nieuwe buitenverlichting, dan is het absoluut de moeite waard om een bezoekje te brengen aan de website van Nostalux. Zij hebben namelijk een ontzettend groot aanbod op dit gebied, vele malen groter dan het aanbod van de gemiddelde woonwinkel of bouwmarkt. Doordat zij hun collectie ingedeeld hebben in handige categorieën, kunt u toch snel vinden waar u naar op zoek bent. U kunt dan denken aan de categorieën:

 • klassiek, nostalgisch, landelijk
 • populair, strak en klassiek
 • stallampen
 • modern, design, spots
 • met sensor en bewegingsmelder
 • LED buitenverlichting
 • veranda lampen
 • hang- en kettinglampen
 • industrieel
 • maritiem
 • design en exclusief
 • semi klassiek landelijk

Door deze handige indeling vindt u snel een product dat helemaal aan uw wensen voldoet. Hebt u op hun website de juiste buitenverlichting gevonden, dan kunt u deze eenvoudig online bestellen. Wat betreft betaling kunt u gebruik maken van iDeal, PayPal of creditcard, maar u kunt er ook voor kiezen om achteraf te betalen door gebruik te maken van een Klarna factuur. Zodra uw bestelling bij Nostalux binnen is, verzenden zij deze zo snel mogelijk naar u. Ligt het totaalbedrag van uw bestelling op meer dan vijfentwintig euro? Dan hoeft u geen verzendkosten te betalen. Daarnaast is het ook een mogelijkheid om uw bestelling af te halen bij hun showroom. Op alle buitenverlichting die u bij Nostalux aanschaft, krijgt u standaard twee jaar garantie. Op de collectie koperen en bronzen lampen ligt de garantietermijn zelfs op vijfentwintig jaar. Aan de lange garantietermijn kunt u zien dat u te maken hebt met echte kwaliteitsproducten. Voor goede en betaalbare buitenverlichting bent u bij Nostalux dus aan het juiste adres.