Postdozen

Ben jij de eigenaar van een webshop? Dan kun je eigenlijk niet zonder goede postdozen! Het is immers zo dat je iets nodig hebt om je producten in te verpakken op het moment dat mensen bij jou een bestelling plaatsen. Een dergelijke doos moet aan verschillende vereisten voldoen:

  • hij moet de juiste maat hebben
  • het karton moet sterk genoeg zijn
  • hij moet gemakkelijk te sluiten zijn
  • dozen laten maken

Waarom zijn dit nu belangrijke punten? De juiste maat is natuurlijk van belang vanwege het feit dat je niet wilt dat de artikelen die je verpakt tijdens de verzending gaan schuiven. Is dat immers wel het geval, dan kunnen er beschadigingen ontstaan. De postdozen moeten dus goed op maat zijn. Niet te klein, want dan past het er uiteraard niet in, maar ook zeker niet te groot! Want hoe meer overtollige ruimte er is, hoe meer er heen en weer geschoven kan worden en hoe sneller er beschadigingen kunnen ontstaan tijdens het transport. Er is weinig zo vervelend voor een klant als het ontvangen van een pakket dat beschadigd is en dat is natuurlijk ook niet best voor de reputatie van jouw bedrijf. De juiste maat is bij postdozen daarom ook echt van belang en het kan dan ook raadzaam om altijd diverse maten op voorraad te hebben, zodat je altijd een passende doos voor handen hebt.

Sterke postdozen

Daarnaast is het natuurlijk ook van belang dat de postdozen van een sterk materiaal gemaakt zijn, het gebruikte karton moet stevig genoeg zijn. Is dit niet het geval, dan kunnen er ook weer snel beschadigingen optreden en zoals gezegd wil je dat nu juist voorkomen. Bij artikelen van een licht of gemiddeld gewicht, heb je vaak voldoende aan een postdoos gemaakt van enkele golf karton. Zijn de producten echter zwaarder of breekbaarder, dan is dubbele golf zeker aan te raden. Daarnaast is het ook prettig als postdozen gemakkelijk gesloten kunnen worden. Je kunt natuurlijk ook voor gewone dozen kiezen, maar die moet je altijd met tape aan alle kanten vastzetten en dan moet dit ook nog zo gebeuren dat je er zeker van kunt zijn dat de tape onderweg niet los zal gaan. Bij een postdoos is het zo dat deze gesloten wordt door middel van scharnierende bodemkleppen en een vaste sluitklep. Je hebt dus eigenlijk niet eens tape nodig en dat maakt het proces van inpakken een stuk eenvoudiger en sneller. Dat is dan weer van belang om zoveel mogelijk pakketten in korte tijd in te kunnen pakken. Het is dus zeker wel belangrijk om aandacht te schenken aan welke postdozen jij uitkiest om voor jouw webshop te gebruiken.

Op maat laten maken

Wil jij postdozen kopen, dan kun je natuurlijk een keuze maken uit de standaard exemplaren die er te krijgen zijn. Als het formaat daarvan aansluit bij jouw wensen, dan is dat een goede keus. Maar het gebeurt ook regelmatig dat je niet de juiste maat kunt vinden. Wat doe je dan? Je kunt er dan voor kiezen om iedere doos op te vullen met vulmateriaal, zodat producten niet gaan schuiven, of je kunt ervoor kiezen om postdozen op maat te laten maken bij Dozenlatenmaken.nl! Dan weet je zeker dat ze op alle fronten aan jouw wensen voldoen. Je weet dan zeker dat de afmetingen perfect passen bij de artikelen die jij wilt versturen en je kunt dan ook zelf de dikte van het karton bepalen, zodat je er ook zeker van kunt zijn dat de sterkte op orde is. Wil jij voor jouw webwinkel postdozen gebruiken die perfect passen bij de artikelen die jij verkoopt? Dan moet je ze dus zeker bij deze shop op maat laten maken!