Roken; stop ermee

Roken houdt in: het inhaleren van smeulende tabak. Er zijn andere zaken die gerookt kunnen worden maar over het algemeen is het zo dat als we de term gebruiken, we het hebben over het inhaleren van de tabak van sigaretten. Voor de gezondheid is roken zeer slecht. De verslaving kan zeer hardnekkig zijn. Mensen die er aan beginnen, doen dit vaak vanuit een groepsdruk. Vroeger was het heel normaal om te roken. De tabaksindustrie was een machtige partij die er voor zorgde dat veel mensen rookten. Het was een mode item. Op feesten werden sigaretten op tafel gezet en dan genoten mensen van verschillende merken sigaretten. Ook als we kijken naar oude televisieseries kunnen we zien dat het iedereen vroeger rookte. Er waren wel mensen die het idee hadden dat het niet gezond was, maar omdat er weinig aandacht voor deze kant van de zaak was, bleven mensen onverschillig tegenover deze mogelijkheid staan. Tegenwoordig weten we wel beter, maar intussen is een hele generatie verslaafd geraakt en probeer maar eens van een verslaving af te komen als hij eenmaal zijn klauwen in u heeft gezet. De verslavende stof die in eerste instantie zorgt dat mensen steeds opnieuw talen naar een sigaret is nicotine. Op zichzelf is nicotine niet de meest schadelijke stof die in de sigaret zit. In een sigaret zitten maar liefst drieduizend verschillende soorten schadelijke stoffen die u allemaal binnen krijgt op het moment dat u rookt. Daarom heeft het vele schadelijke gevolgen. De eerst zaken die opvallen aan mensen die roken is dat hun huid er grauw uitziet. Daarnaast hebben mensen die roken een slecht gebit. Tanden worden geel en de conditie gaat ook achteruit bij mensen die roken. Grootste nadelen van de gewoonte op een rijtje:

  • uw conditie gaat snel achteruit en u voelt zich minder goed gedurende de dag
  • uw huid verouderd sneller dan normaal en u begint te hoesten
  • u heeft een verhoogd risico op hart- en vaatziekte
  • roken veroorzaakt verschillende dodelijke vormen van kanker
  • roken zorgt er voor dat mensen om u heen hinder ondervinden

Roken; stap over op een elektrische sigaret

Mensen die graag willen stoppen met roken hebben tegenwoordig de mogelijkheid om te kiezen voor het alternatief, te weten ‘de elektrische sigaret’. Hoewel we spreken van een sigaret is de handeling die we verrichten bij het dampen van een elektrische sigaret volledig anders. U krijgt bij het dampen van een elektronische sigaret geen rook maar waterdamp binnen. Deze damp ontstaat doordat u een vloeistof rookt die u in verschillende smaken kunt kopen. Elektrisch roken biedt voor veel mensen uitkomst die het moeilijk vinden om van hun gewoonte af te komen. Dampen in plaats van roken is beter voor het lichaam en daarnaast geniet u nog van een aantal andere voordelen wanneer u het roken inruilt voor dampen. Deze voordelen zijn er tal, maar we zullen er een aantal bespreken. Dampen mag in tegenstelling tot roken bijna overal. U hoeft dus niet naar buiten om te dampen en dat betekent dat u in de winter geen kou meer hoeft te vatten. Er zijn wel een aantal plaatsen waar ook het dampen niet wordt toegestaan maar er zijn meer uitzonderingen. Een ander belangrijk voordeel van dampen ten opzichte van sigaretten gebruiken is dat het voor de mensen om u heen niet schadelijk is. ‘Meeroken’ is dus niet aan de orde, want de damp verdwijnt direct en u rookt het niet. Ook als u een hele avond dampt in uw huis, zult u er niets van ruiken. Deze voordelen zijn erg belangrijk want het feit dat u door het roken van sigaretten anderen ook schade aan doet is natuurlijk een zeer vervelend principe.

Liquid in verschillende smaken

Voor mensen die graag willen dampen zijn er tal van liquids beschikbaar waar ze uit kunnen kiezen. Deze liquids of vloeistoffen zijn goedkoper dan sigaretten en dat betekent dat u ook van het voordeel geniet dat dampen goedkoper is dan sigaretten kopen. De smaakjes die u kunt krijgen zijn uiteenlopend. Mint, tabak, fruit of een mix van smaken behoren allemaal tot de mogelijkheden. Tevens is het zo dat er steeds nieuwe smaken op de markt komen. Voor ieder wat wils dus. De elektrische sigaret wordt opgeladen met een kabel. Deze kan worden gebruikt in het stopcontact en tevens worden aangesloten op een kabel. Het is belangrijk dat u de sigaret helemaal oplaadt alvorens u hem in gebruik neemt. U kunt zien wanneer uw elektrische sigaret is opgeladen aan het groene lampje dat zal beginnen te branden. Sommige elektrische sigaretten hebben een grotere batterij dan andere. De meeste mensen die veel gebruik maken van een elektrische sigaret kiezen voor een sigaret met een grotere batterij die langer mee gaat. Waar u ook voor kiest, het is beter om damp te inhaleren dan sigarettenrook. De kosten voor een elektrische sigaret liggen vele malen lager dan de kosten voor reguliere sigaretten. U betaalt voor een pakje sigaretten in Nederland ongeveer zes euro. In Engeland betaalt u het dubbele. De kosten voor gewone sigaretten zullen ook alleen maar toenemen en het omgekeerde zal gelden voor de liquids van de elektrische sigaret. Als u meer wilt weten over dampen van elektrische sigaretten en over het ontstaan van de elektrische sigaret dan kunt u op onze website alles vinden hierover. Bekijk op uw gemak alle informatie en besluit voor uzelf wat de juiste keuze is. Wij vinden het belangrijk om u voldoende informatie te geven over het dampen zodat u de juiste keuze kunt maken.