TransIp als je een eigen website wilt

Een eigen site beginnen lijkt eenvoudig, maar er komen meer zaken bij kijken dan je misschien zou denken. Gelukkig is daar TransIp, een bedrijf dat jou bij alle aspecten van het starten van een webpagina van dienst kan zijn. Of je het nu heel klein wilt houden of het juist wat grootser aan wilt pakken, zij bieden altijd alle zaken die je nodig hebt. Er kunnen immers heel veel redenen zijn waarom jij graag een eigen webpagina wilt beginnen en altijd is daar TransIp om jou te helpen bij de realisatie ervan. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan het starten van een eigen blog, om daar te kunnen schrijven over jouw grote hobby of over zaken die jou bezighouden. Ook een reisblog is natuurlijk een optie, vrienden en familie vinden het vaak erg leuk om op deze manier op de hoogte gehouden te worden van alles wat jij tijdens jouw grote reis meemaakt. En ook kan het natuurlijk nog zo zijn dat je een site nodig hebt voor jouw bedrijf of vereniging. Er zijn heel veel verschillende redenen waarom je een webpagina zou willen lanceren, maar wat zeker is, is dat je dit altijd het best via TransIp kunt doen.

TransIp biedt verschillende producten

Het starten van een eigen pagina bestaat uit verschillende stappen. Als eerste begin je natuurlijk te bedenken wat je er graag op zou willen plaatsen, daarbij kan TransIp je natuurlijk niet helpen, dat is iets persoonlijks en moet je helemaal zelf bepalen. Maar heb je dat eenmaal bedacht, dan kun je bij hen vervolgens:

  • een domeinnaam laten registreren
  • de webhosting regelen
  • opslagruimte vastleggen
  • beveiliging regelen

Wat erg belangrijk is, is dat je een goede domeinnaam registreert, dit is het webadres van jouw pagina. Wat voor jou een goede naam is, is van een aantal factoren afhankelijk en ook dat moet je zelf bedenken. Je kunt bijvoorbeeld voor je reisblog kiezen voor je eigen naam als webadres, maar ook een combinatie met de landen die je gaat bezoeken is natuurlijk mogelijk. Wil je een site voor je bedrijf, dan is je bedrijfsnaam een logische keus om te gebruiken. Via TransIp kun je bekijken of de door jou bedachte domeinnamen nog vrij zijn en bovendien kun je deze bij hen dan ook meteen laten registreren. Je kunt bovendien bij TransIp altijd kiezen uit verschillende extensies, oftewel het laatste gedeelte van het webadres. Zo kun je bijvoorbeeld .nl gebruiken, maar ook .com of een van de vele andere opties die er zijn kun je bij hen laten vastleggen.

Veilige en snelle site

Naast het kiezen van een goede domeinnaam en extensie, moet je ook de webhosting regelen en ook dit kun je bij TransIp doen. De gegevens die jij plaatst, moeten ergens opgeslagen worden en dit gebeurt op de server van een webhost. Daarbij is het in de eerste plaats van belang om voor een webhost te kiezen die betrouwbaar is en die geen of heel weinig last heeft van storingen. Het is immers erg storend als je een foutmelding krijgt als je een site zoekt, of de melding dat deze pagina tijdelijk niet bereikbaar is. Daarnaast is het ook wel zo prettig als de laadsnelheid op orde is, dat de verschillende subpagina’s snel te bereiken zijn. Kies je voor webhosting via TransIp, dan kun je echt erop vertrouwen dat zowel de betrouwbaarheid als de snelheid uitstekend op orde zijn. Ook kun je bij hen regelen dat jouw site goed beveiligd wordt, dat er sprake is van een beveiligde verbinding. Dit is natuurlijk vooral belangrijk in het geval van betalingsverkeer. Ook daarom kies je dus voor TransIp!