Vragen over sociale zekerheid? Bel UWV!

Het uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen (UWV) staat voor je klaar in iedere lastige sociale situatie. Zit je tijdelijk zonder werk of ben je langdurig ziek thuis? Bel dan het UWV en controleer of je recht hebt op een uitkering. Waarom is het verstandig snel contact op te nemen met deze instelling?

  • Duidelijkheid
  • Heldere aanvraag
  • Geen onnodige vertraging

Allereerst schep je voor jezelf duidelijkheid. Duidelijkheid over je toekomst en duidelijkheid over de hulp die je daarbij kan krijgen. Wanneer je wordt ontslagen, is dat vaak een deuk in het zelfvertrouwen. Je hebt dan steun nodig om daar weer bovenop te komen. Bel het UWV om deze steun te krijgen. Je hoort hoe je een WW-uitkering kunt aanvragen en aan welke voorwaarden je moet voldoen. Verder kan het UWV je adviseren bij het invullen van de aanvraag. Om voor een uitkering in aanmerking te komen moet je aan veel voorwaarden voldoen. Mis je één punt op de lijst, dan verdwijnt je verzoek in de prullenbak. Dat wil je voorkomen. Bel het UWV om te bepalen hoe je de aanvraag moet opstellen en of je aan alle voorwaarden voldoet. Zo kom je niet in een onverwachte situatie terecht, waarbij je geen recht hebt op hulp, maar daar wel op had gerekend. Tot slot: bel het UWV om onnodige vertraging tegen te gaan. Stel je voor: je hebt wel recht op een uitkering. Je vult het papierwerk verkeerd in, waardoor je het onbehandeld terugkrijgt. Je moet alles opnieuw nakijken en pas daarna kun je het traject weer in gang zetten. Hoeveel tijd heb je daarmee verloren? Voorkom onnodige vertraging en bel het UWV vandaag nog. Je krijgt alle informatie je nodig hebt om jouw aanvraag in goede banen te leiden. Laat anderen je adviseren, dan kun je snel geholpen worden.

Bel UWV op tijd!

Veel mensen wachten tot het eind van de week voor hun verplichte telefoongesprek met het UWV. Dat is niet handig, want problemen doen zich snel voor. Mocht je het gesprek vergeten, of hier niet aan toe komen, dan voldoe je ineens niet meer aan de regels. Je kunt je uitkering dan wel vergeten. Het is zonde dat je door je eigen gedrag in deze situatie terechtkomt. Zorg daarom dat je al aan het begin van de week de telefoon oppakt. Bel het UWV voordat er problemen ontstaan. Dit bespaart je heel veel stress gedurende het traject. Wil je direct in contact komen met het UWV, surf dan naar http://www.uitkeringsinfo.nl/bel-uwv. Je belt het nummer op de site en komt in contact met een vriendelijke telefoniste. Zij verbindt je snel door met de juiste persoon binnen de instantie. Je betaalt iets meer voor deze service, 90 cent per minuut, maar je komt wel direct bij de juiste persoon terecht. Dit bespaart je veel zoekwerk, of tijdverlies in keuzemenu’s. Via bovenstaande site krijg je direct de persoon te spreken die je moet hebben.

Informatie over uitkeringen

Er zijn diverse uitkeringen in Nederland. Je hebt de WW, de bijstand, de WIA, de WAZ en vele anderen. Wil je meer weten over de verschillende uitkeringen en de bijbehorende eisen, surf dan naar de site hierboven. Onder de verschillende kopjes vind je alle informatie die je zoekt over de diverse uitkeringen. Je krijgt concrete informatie over de vergoeding, maar ziet ook in één oogopslag hoe je deze moet aanvragen. Kom je er niet uit? Dan kun je altijd contact opnemen met de telefoniste. Zij helpt je graag door je in contact te brengen met de juiste afdeling. Jouw uitkering is binnen no time geregeld. Bel het UWV via uitkeringsinfo!