Wat zijn gangbare tarieven voor makelaars?

Mijn vriendin en ik wilden graag ons huis verkopen en een nieuw huis kopen. Wij wilden graag de hulp van een makelaar inschakelen, maar wij wisten niet wat normale tarieven voor makelaars zijn. Wij wisten dat een makelaar niet goedkoop is, maar wij wilden snel ons huis verkopen. Via de website van makelaarkosten vonden wij een voordelige makelaar die ons huis verkocht. Mijn vriendin en ik hebben samen ongeveer vier jaar geleden ons eerste huis gekocht. Wij wilden graag wonen in mijn geboortestad en vonden hier een leuk klein huisje voor ons tweeën. Wij waren aan het huren voordat wij het huis hadden gekocht, maar vonden het zonde van ons geld. Het huisje was groot genoeg voor ons tweeën en had een leuke tuin, maar wij wisten dat als wij kinderen zouden krijgen, dat we dan moesten verhuizen. Vier maanden geleden werd onze dochter geboren en wij gingen direct zoeken naar een groter huis. Aangezien wij het erg druk hadden met onze gezinsuitbreiding, leek het ons een goed idee om een makelaar in te schakelen. Wij hadden geen makelaar gebruikt toen wij ons huis hadden gekocht, maar dit leek ons nu wel het beste. Wij wisten dat een makelaar niet goedkoop is, maar wilden graag veel aandacht aan onze dochter schenken. Online hadden wij al gekeken naar makelaars in de buurt en lazen ook het een en ander over tarieven voor makelaars. Makelaars werken vaak met een percentage van de verkoopprijs en een klein verschil daarin kan een grote invloed hebben op het bedrag dat je moet betalen. Hoe meer waard je huis is, hoe meer je moet betalen aan een makelaar. Het leek ons verstandig om de tarieven van makelaars in de buurt te vergelijken, voordat wij voor een makelaar zouden kiezen. 

Via makelaarkosten.nl gemakkelijk tarieven van makelaars vergeleken

Wij waren online aan het zoeken naar makelaars in de buurt en kwamen toen ook de website van makelaarkosten tegen. Hier lazen wij meer over een huis verkopen en tarieven, zodat wij wisten wat een gangbaar tarief is. Via de website konden wij gemakkelijk offertes aanvragen van makelaars in de buurt en hierna de tarieven van de makelaars vergelijken. Wij hoefden alleen een aantal vragen te beantwoorden en wij kregen binnen een paar dagen de offertes via ons email binnen. Er zat een klein verschil tussen de tarieven van de makelaars en wij vroegen een gesprek aan bij de goedkoopste drie makelaars.

Gemakkelijk een voordelige en goede makelaar kunnen uitkiezen

Wij kenden alle drie de makelaars al en wisten dat ze een goede naam hadden. Daarom konden wij na de gesprekken kiezen voor de makelaar waarbij wij het beste gevoel hadden. Wij waren blij dat wij de tarieven van makelaars hadden vergeleken, want zo konden wij veel geld besparen. Met de hulp van onze makelaar verkochten wij ons huis vrij snel en voor een goede prijs. Voor het vergelijken en meer informatie over tarieven van makelaars, raden wij makelaarkosten.nl aan.

  • Je kan veel informatie vinden op hun website
  • Wij konden gemakkelijk in een keer offertes opvragen bij makelaars in de buurt
  • Wij bespaarden veel geld door makelaars te vergelijken