Wilt u frictie verlaging?

Wilt u frictie verlaging? Dan bent u bij hardick aan het juiste adres. Het bedrijf levert PTFE producten van een hoge kwaliteit met een hoog niveau en service. Dit wordt doorgevoerd in alle aspecten: basismateriaal, afwerking, levering, advies en after-sales. Met een klantenkring verspreid over de hele wereld levert het bedrijf gemakkelijk de producten af. Daarnaast is een langdurige en hechte relatie met de klanten erg belangrijk, hierbij denkt het bedrijf graag mee in nieuwe toepassingen en verbeteringen. Daarnaast hecht het bedrijf veel waarde aan de betrokkenheid van de medewerkers, maar ook dat deze goed opgeleid zijn.

Frictie verlaging

Frictie verlaging is een belangrijk streven van producten in een verscheidenheid aan industrieën. Minder wrijvingsweerstand is in veel gevallen beter, of het nu gaat om de bekleding van transportbanden of die van rubberwalsen en kunststofrollen. Deze reden zorgt ervoor dat hardick veel investeert in nieuwe innovaties en ontwikkelingen om de wrijvingskracht waar mogelijk te verminderen. Het bedrijf is goed op de hoogte van de vraag die vanuit de markt komt en probeert hier soms met de producten en diensten zo goed mogelijk op in te spelen. Hierbij is frictie verlaging een belangrijk aspect.

Frictie is de weerstand die het resultaat is van twee oppervlakken die langs elkaar strijken. Deze wrijving wordt uitgedrukt in de frictiecoëfficiënt of wrijvingscoëfficiënt. Dit kan berekend worden door de wrijvingskracht te delen door de normale kracht, deze uitkomst is van groot belang wanneer frictie verlaging het eind doel is. Meestal leidt, in de meeste gevallen, een ruwer oppervlak tot meer wrijving. Er bestaan ook een aantal uitzonderingen op deze regel. Want gladden en zachte materialen kunnen ook resulteren in een hoge wrijving van factoren als moleculaire aantrekkingen en materiaalvorming. Dit zijn aspecten die het bewerkstelligen van frictie verlaging kunnen bemoeilijken. Hieronder wordt het toegelicht op basis van twee onderwerpen:

  • Frictie verlaging bij krimpbuizen: bij de ontwikkeling van krimpbuizen is frictie verlaging een voorname doelstelling. De lage wrijvingsweerstand voorkomt beschadigingen en ongewenste hechting van vuiligheid of andere materialen.Hierbij is een hoge oppervlaktedichtheid vereist.

Over hardick

Om de medewerkers te ontwikkelen is er een uitgebreide interne opleiding ontwikkeld die de aspecten van de interessante en uitdagende markt op behandelen op een hoger niveau. Het bedrijf heeft veel kennis en ervaring opgebouwd in de afgelopen jaren, dit komt tot uiting in het machinepark van het bedrijf. hardick is voortdurend bezig met het ontwikkelen van nieuwe machines voor eigen- en klantgebruik, maar ook het ontwikkelen van nieuwe materialen.

Het bedrijf levert en produceert op basis van klantorders. Door een grote voorraad van halffabrikaten kan het bedrijf snel na u bestellingen leveren, hierbij is de standaard levertijd, afhankelijk van het product, 1 tot 3 dagen. De kenmerken van hardick zijn:

  • De producten worden volgens uw specificaties vervaardigd.
  • Advies, ondersteuning en reparatieservice behoren tot de standaard diensten.
  • De vierkante meters en op maat gesneden tapes worden dezelfde dag verstuurd en binnen een werkdag afgeleverd.
  • De transportbanden worden binnen drie werkdagen geleverd.
  • Spoedleveringen zijn mogelijk.
  • Het team vindt een goede samenwerking belangrijk.