Winkelen bij een seksshop

In Nederland bestaat een lange traditie van seksen in het missionarisstandje. Andere methodes om aan het seksueel gerief te komen worden nog steeds voornamelijk argwanend bekeken. In de grote steden zal de nieuwigheid iets minder zijn, omdat hier toch vaak een dusdanig mengelmoes van culturen, opvattingen en gewoontes bestaat, dat de gemeenschap minder snel zal oordelen over de seksueel geïnteresseerde medemens. Het is ook wonderlijk hoe men vrijwel nooit een seksshop tegenkomt in een willekeurige winkelstraat. Wederom spannen de grotere steden de kroon, maar betekent dat, dat in kleinere gemeenschappen geen behoefte bestaat aan hulpstukken bij de seks? Of wordt men er ongemakkelijk van? Dit laatste is in ieder geval nergens voor nodig. Een seksshop is als een supermarkt voor het seksleven: je kijkt er rond en als je iets ziet liggen wat je lekker vindt, neem je het mee. Daar zou helemaal geen oordeel aan moeten hangen. De belangrijkste factor die de gemiddelde Nederlander ervan weerhoudt om een seksshop binnen te stappen, is misschien wel de onzekerheid over wat anderen ervan zullen denken en of de artikelen wel werken in de slaapkamer. Of beter: of ze daadwerkelijk de daad interessanter maken, of alleen maar ongemakkelijker. In je eentje een seksshop in lopen is daarom wel spannend, maar niet per se effectief wanneer je iets zoekt om met zijn tweeën te doen. Het is belangrijk dat men in een relatie over dingen zoals seksuele voorkeuren kan praten. Ben je alleen, dan scheelt dat weer een drempel. De seksshop biedt namelijk ook hulpmiddelen voor zelfbevrediging. Zo zijn er voor hem en voor haar dildo’s en vibrators in allerlei soorten en maten te vinden. Voor degenen met een penis en interesse in vrouwelijke lichaamsdelen, bestaan er siliconenvagina’s en –monden. Heb je echter een partner waar je rekening mee wilt houden (je bedrijft de liefde immers samen), dan is het aan te raden om overleg te plegen alvorens een tripje naar de seksshop te plannen (hoewel goed getimede en oprechte spontaniteit ook bijzonder charmant kan zijn in dit soort zaken).

Seksshop redt seksleven

Voor een ingekakt seksleven kan de seksshop uitkomst bieden. Het is een waar walhalla voor iedereen die geniet van seks en graag avontuur de slaapkamer in brengt, maar ook voor beginnelingen zijn er genoeg gematigde speeltjes en attributen te vinden. De gemiddelde seksshop moet immers winst maken en degenen die geïnteresseerd zijn in extreme vormen van seksueel handelen zijn toch een minderheid van de bevolking. Een seksshop raakt dus eerder sexy lingerie kwijt dan zweepjes, handboeien en de zogeheten ‘gag balls’ (hoewel de verkoop van deze artikelen beter loop dan men misschien zou verwachten). Hoe het ook zij: wanneer jullie elkaar voor het slapen gaan een kuis kusje geven en vervolgens voor de rest van de nacht ieder aan je eigen kant van het bed blijft, is het tijd voor een opfriscursus in lichamelijke intimiteit. Ontdek elkaar opnieuw met interessante hulpmiddelen, waarvan jullie samen eerst moeten uitzoeken wat het precies is en hoe het werkt. Een beter teambuilding is er bijna niet. Een seksshop heeft vrijwel alles in huis om jullie te helpen weer helemaal in de flow te komen. Het zal zijn alsof jullie elkaar net hebben ontmoet. Niet ieder koppel heeft daar behoefte aan, natuurlijk. Wie zich helemaal prettig voelt bij dat kuise kusje, hoeft ook absoluut geen stappen te ondernemen om meer en betere seks te krijgen. Wie echter ontevreden is en het gevoel heeft seksueel te verdorren, op te drogen of te verwelken, moet zeker een bezoek aan een seksshop overwegen. Dit kan tegenwoordig ook allemaal online, wat de drempel misschien wat lager maakt om daadwerkelijk iets te kopen. Online winkelen is namelijk heel discreet: er is niemand die je op de vingers kijkt en per ongeluk een afkeurende blik werpt. Vergeet in al je enthousiasme over al die spannende spullen niet je partner op de hoogte te stellen van je plannen voor jullie seksleven. De interesse voor een andere benadering moet natuurlijk wel van twee kanten komen.

Opwinding voor iedereen

Waar de seksshop goed in is, is hulpmiddelen aanbieden voor mannen, vrouwen en iedereen ertussenin. Een greep uit het assortiment van een willekeurige seksshop, geeft het volgende resultaat:

  • dildo’s en vibrators (ook voor anaal gebruik)
  • sexy lingerie
  • kostuums voor rollenspellen
  • schoonmaakmaterialen voor de gebruikte speeltjes
  • condooms
  • boeken met tips
  • massageoliën
  • sfeer verhogen middelen (kaarsen, wierook, geurbranders)

De concrete functies van deze artikelen lopen nogal uiteen, maar ze hebben één gemeenschappelijke bedoeling: de seksuele daad voor jullie zo aangenaam mogelijk maken. Wil hij graag extra gestimuleerd worden via haar anus, dan is dat zo geregeld met een mooie dildo of vibrator. Wil zij overweldigd worden door een politieman in uniform, dan is dat pak binnen de kortste keren besteld. Zeker bij een online seksshop heb je grote kans dat de artikelen van jouw keuze op voorraad en leverbaar zijn. Meestal heb je ze dan de dag erop al in huis. Ga dus lekker een keer met een kop koffie of thee bij de hand het internet op en bekijk eens wat een online seksshop jou allemaal te bieden heeft. Nog leuker is om dat samen te doen, wat ons weer terugbrengt bij het gezamenlijke bezoek aan een traditionele seksshop. In feite is het enige verschil dat je in een traditionele seksshop de spullen vast kan aanraken en er een beetje mee kan spelen. De online versie biedt echter betere prijsvergelijkingsmogelijkheden. Het is maar waar je voorkeur naar uitgaat.